Image is not available
Image is not available
Slider

Vastgelegde afspraken

Groepsvereniging Scouting Hellevoetsluis

Scouting Hellevoetsluis is een groepsvereniging erkent door de Vereniging Scouting Nederland. Gemaakte afspraken in onze statuten zijn onlosmakelijk verbonden met het Huishoudelijk Reglement van Scouting Nederland. Meer gedetaileerde uitwerking van afspraken die we met elkaar afspreken zijn in ons eigen Huishoudelijk Reglement vastgelegd.

Statutair is de doelstelling:

"De groepsvereniging stelt zich ten doel gestalte te geven aan het Scoutingspel van de groep op grondslag van de ideeën van Lord Baden-Powell en beoogt daarmee een plezierige beleving van de vrije tijd te bieden aan meisjes en jongens, waardoor een bijdrage wordt geleverd aan de vorming van de persoonlijkheid."

pdfStatuten Scouting Hellevoetsluis

pdfHuishoudelijk Reglement Scouting Nederland

pdfHuishoudelijk Reglement Scouting Hellevoetsluis

 

Stichting Scouting Hellevoetsluis Fort

Verder kent Scouting Hellevoetsluis een bestuursorgaan in de vorm van een stichting. Deze faciliteert met name de groepsvereniging door het beheer van de gebouw en vloot.

Statutair is de doelstelling:

"De stichting heeft ten doel: behulpzaam te zijn bij de verwezenlijking van de doelstelling van de groepsvereniging, de financiële en materiële belangen van de groepsverenigigng te behartigen en voorts al hetgeen met een en ander rechtstreeks of zijdelings verband houdt of daartoe bevordelijk kan zijn, alles in de ruimste zin des woords."

pdfStatuten Stichting Scouting Hellevoetsluis Fort

 

 

Wat is Scouting Hellevoetsluis?

Scouting Hellevoetsluis staat voor uitdaging! Scouting Hellevoetsluis biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. 

 
 

Meer informatie

Lid worden van Scouting Hellevoetsluis?

Laat je uitdagen en ontdek Scouting! Al vanaf 5 jaar is er bij Scouting heel veel te beleven. Hoe ouder je bent, hoe groter en uitdagender het avontuur!

 

 

Meer informatie

Doe mee als vrijwilliger

Ook als je al wat ouder bent is Scouting een uitdagende belevenis! Op dit moment hebben wij vacatures voor:

  • Leiding bij de Welpen (groep 4-5-6)
  • Leiding bij de Bevers (groep 2-3)

Doe mee en stuur een berichtje aanEric!