embleem explorers

Wat is een explorer?

Een explorer is tussen de 15 en 18 jaar oud en gaat er zelf op uit. Ze worden steeds meer losgelaten in hun initiatieven om zelf opkomsten of activiteiten te organiseren. Daarbij worden ze wel nog ondersteund door een klein leidingteam die deze jongelui stimuleert zoveel mogelijk met ideeën te komen en er ook daadwerkelijk mee aan de slag te gaan.

Een ommezwaai

Niet afwachten dus tot de leiding zegt wat er gedaan wordt. Nee, zelf het initiatief nemen en de bijbehorende verantwoording nemen om een leuke opkomst uit te werken die met elkaar en voor elkaar wordt georganiseerd. En dat valt in het begin niet mee. Dus weer een leerzame periode.

Bij Scouting Hellevoetsluis ...

... zijn actieve explorers op het water - wilde vaart - en op het land - rowan/sherpa's - te vinden.