Kamptraining? Jazeker ... een aantal enthousiaste leiding gaan dit weekend onder leiding van ervaren kampleiding en trainers doornemen wat er allemaal bij komt kijken om een goed kamp te organiseren. Wie gaat er mee? Wat gaan we doen? Wie doet wat?  ... Een draaiboek maken, kampterrein uitzoeken, boodschappen doen, ehbo, communicatie, veilig vuur maken, lekker eten koken, gezellige sfeer en een goede nachtrust ... het zijn allemaal elementen die meespelen bij een geslaagd kamp. Na dit weekend mogen de deelnemers hun kampkwalificatie - als ze die nog niet hadden - op hun blouse zetten. Het beloofd niet echt mooi weer te worden, dus ... succes!