Met het versoepelen van de maatregelen in de strijd tegen corona is het mogelijk om weer opkomsten te houden. Zaterdag 9 mei starten de bevers, welpen, amfibieën, landverkenners, luchtverkenners, orca's en zeeverkenners weer met fysieke opkomsten. Dat gebeurt heel zorgvuldig en daarbij worden de afgegeven richtlijnen van de overheid het RIVM en Scouting Nederland gevolgd.

Dat betekent dat de opkomsten aangepast worden aan de nieuwe voorwaarden met - hopelijk - tijdelijke regels die we met elkaar moeten afspreken.

• Opkomsten voor jeugdleden tot 18 jaar kunnen weer gehouden worden in de buitenlucht.
  • Jeugdleden in scouts- en explorerleeftjd én leiding houden 1,5 meter afstand.
  • Heb je verkoudsklachten? Blijf dan thuis en ziek uit.
  • Was regelmatig je handen

Er zijn aangepaste opkomsttijden. Ze zijn gespreid om zo de kans te verkleinen dat we elkaar tegen komen. In de ochtend de bevers en welpen op het fort en de orca's op Oosterland. In de middag zien we de amfibieën, landverkenners en luchtverkenners op het fort en de zeeverkenners op Oosterland. De exacte tijden staan in de webagenda en worden door de speltakleiding doorgegeven.

Verder zijn er regels voor het opstarten die we met elkaar afspreken.

• Kom op tijd
  • Neem zelf eten & drinken mee
  • Ga thuis naar de WC
  • Niet samen rijden
  • Ouders en verzorgers kunnen niet blijven kijken

We hebben er alle vertrouwen in dat het weer kan. Natuurlijk respecteren we het wanneer leden of vrijwilligers niet kunnen komen. Meld je af, als je niet kunt.

We doen er alles aan om met elkaar weer leuke scoutingspellen te spelen op een veilige en verantwoorde manier. De veiligheid van onze leden en vrijwilligers staat voorop!