De oudste welpen ontdekten zaterdag 5 juni wat Orca's en Zeeverkenners nou echt doen daar op Oosterland en hoe gaaf het is om samen het water op te gaan. Om alle kijkers mee te kunnen nemen waren alle boten klaargemaakt en stonden oude bekenden klaar om deze oudste welpen mee aan boord te nemen. Leuk om jullie weer op Oosterland te zien Raymond, Robert, Niels, Michel, Sabine en Mattie. Maar eerst openen natuurlijk, dat was bekend. Dan de vletindeling ... bij wie kom ik in de vlet? Eenmaal de haven uit was het een beetje rommelig maar als de zeilen eenmaal gehesen zijn .... chill .... Zelf aan de helmstok om te sturen of trekken aan het fokkeschoot .... zeilen is helemaal niet moeilijk. Het was supergaaf om heel ergens anders af te meren en op land rond te rennen. En dan weer in je eigen vlet terug naar Oosterland .... "Misschien ga ik wel naar de Orca's na de zomer!"