Volgens een mooie traditie vertrekken de wildevaarders met de wind in de zeilen uit de haven van Hellevoetsluis en zien dan wel waar ze verzeild zullen raken. Dus alle kampspullen moesten mee aan boord van de Rammus en één vlet. Dat is zeker een uitdaging maar er was goed over nagedacht. Ze hadden ook verschillende keren gezeild met de Rammus om het sloepje beter te leren kennen. Het plan was richting Dordrecht en dan zien we wel. Vergis je niet, dat vraagt aanpassingsvermogen naar steeds weer nieuwe omstandigheden. Dit jaar waren het ook grotendeels eerstejaars wildevaarders, dus was heel veel nog heel erg nieuw. Een kampthema is niet nodig voor deze avonturiers want zo'n zeiltocht is uitdagend genoeg. Maar het is toch altijd fijn als ze na zeven dagen weer veilig de haven van Hellevoetsluis in varen en ze bij een afsluitende bbq achter het fort kunnen bijpraten en afsluiten.

Weer een mooi kamp en een hele ervaring rijker. Volgend jaar weer! O, dan gaan ze naar Nawaka. Weer een heel ander avontuur ...