Image is not available
Image is not available
Slider

Wat is een welp?embleem welpen

Een welp is tussen de 7 en 11 jaar oud en zit in groep 4, 5 of 6 en beleeft iedere week iets spannends en leert grappige dingen samen met andere kinderen van hun leeftijd. De welp belooft niet voor niets een goede welp te zijn: eerlijk, vriendelijk en zet door en zorgt goed voor de natuur.

Welpen spelen in de jungle. Samen met de figuren uit Jungleboek beleven ze de spannendste avonturen. Bij het spelen aan de hand van een thema gebruiken de welpen hun fantasie en dit draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen. Dit alles gebeurt onder leiding van deskundige vrijwilligers.

Scouting Hellevoetsluis heeft voor stoere jongens en meiden drie welpen speltakken: Rimboe Horde, Shanti Horde (alleen meisjes) en Voornse Trekkers Horde.

Spelen in thema

Welpen spelen in het thema van Jungleboek. Ze herkennen zich in Mowgli of Shanti en spelen in de jungle met hun vrienden Baloe, Bagheera, Rikki Tikki Tavi, Marala en vele anderen. In de jungle is altijd wat te doen en elk dier heeft daar zijn of haar eigen wijsheden en favoriete bezigheden.

Doorlopende leerlijn

Als jongste welp zijn veel dingen nog nieuw, maar elk jaar leer je er weer nieuwe dingen bij, zodat je - als je oudste welp bent - anderen kunt helpen. De kinderen worden in nesten ingedeeld waarbij oudere welpen de jonge welpen kunnen helpen. Alles wat de welpen leren, wordt bij de volgende leeftijdsgroep (scouts) verder uitgewerkt. Dat heet de doorlopende leerlijn.

Wat doet een welp?

Elke zaterdag van 10 tot 12 uur hebben de welpen een opkomst in ons clubhuis Fort Haerlem in Hellevoetsluis. Dan worden er leuke spelletjes gedaan waarbij de welpen uitgedaagd worden. En dan zitten ze niet alleen binnen. Nee, ze gaan er elke week wel even op uit. Er wordt gewerkt aan scoutingvaardigheden waarbij een insigne verdiend wordt die op de scoutfit komt als teken dat je het gehaald hebt. Kijk maar eens bij de oudste welpen, zij hebben allemaal insignes op hun mouwen. Vraag er maar eens naar!

Tijdens de schoolvakanties is er vaak één weekend Scouting, omdat we gewoon zo vaak mogelijk het Scoutingspel willen spelen.

Scouting Hellevoetsluis zit in de regio Maasdelta bij de Welpen Zuid. Dat wil zeggen dat er regelmatig activiteiten door de regio georganiseerd worden waar zoveel mogelijk welpen uit de regio naar toe komen. Onze welpen dus ook ! Dat is altijd een geweldig leuk uitstapje. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een Spetterfestijn (gaan ze zwemmen) of een Speelfestijn (naar een grote speeltijn) of de Jungledag in juni (een soort sportdag).

Het absolute hoogtepunt is ... op kamp gaan! De welpen gaan 5 tot 7 dagen op kamp in de eerste week van de zomervakantie of in de meivakantie. Welpen slapen dan nog niet in tenten, maar vinden een mooi kampterrein bij een andere scoutingvereniging in Nederland. Alles is altijd tot in de kleine details voorbereid en in een aanstekelijk kampthema.

Scoutfit voor de welpen

Alle welpen dragen - net als de leiding - een heldergroene scoutfit-blouse en de koningsblauwe das met het embleem van Scouting Hellevoetsluis er op. Verder komen op de blouse de emblemen voor Scouting, de welpen en het naambandje. Op de mouw kunnen alle verdiende insignes en bezochte activiteiten worden vastgezet.

Vergeet niet dat we graag buiten spelen en is het slim altijd van tevoren te kijken naar de weerverwachtingen. Maar sowieso oude kleren aantrekken en praktische schoenen, want ze kunnen best wel vies worden.

 

Aanmelden of geinteresseerd? Kom kijken en doe mee!

 

Wat is Scouting Hellevoetsluis?

Scouting Hellevoetsluis staat voor uitdaging! Scouting Hellevoetsluis biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. 

 
 

Meer informatie

Lid worden van Scouting Hellevoetsluis?

Laat je uitdagen en ontdek Scouting! Al vanaf 5 jaar is er bij Scouting heel veel te beleven. Hoe ouder je bent, hoe groter en uitdagender het avontuur!

 

 

Meer informatie

Doe mee als vrijwilliger

Ook als je al wat ouder bent is Scouting een uitdagende belevenis! Op dit moment hebben wij vacatures voor:

  • Leiding bij de Welpen (groep 4-5-6)
  • Leiding bij de Bevers (groep 2-3)

Doe mee en stuur een berichtje aanEric!