welpen RGB

Wat is een welp?

Een welp is tussen de 7 en 11 jaar oud en zit in groep 4, 5 of 6 en beleeft iedere week iets spannends en leert grappige dingen samen met andere kinderen van hun leeftijd. De welp belooft niet voor niets een goede welp te zijn: eerlijk, vriendelijk en zet door en zorgt goed voor de natuur.

Welpen spelen in de jungle. Samen met de figuren uit Jungleboek beleven ze de spannendste avonturen. Bij het spelen aan de hand van een thema gebruiken de welpen hun fantasie en dit draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen. Dit alles gebeurt onder leiding van deskundige vrijwilligers.

Scouting Hellevoetsluis heeft drie welpen speltakken: Rimboe Horde, Shanti Horde (alleen meisjes) en Voornse Trekkers Horde.

Bij de Shanti Horde zitten stoere meisjes die het leuk vinden elke week erop uit te gaan om samen met hun enthousiaste leiding nieuwe dingen te leren.

Spelen in thema

Welpen spelen in het thema van Jungleboek. Ze herkennen zich in Mowgli of Shanti en spelen in de jungle met hun vrienden Baloe, Bagheera, Rikki Tikki Tavi, Marala en vele anderen. In de jungle is altijd wat te doen en elk dier heeft daar zijn of haar eigen wijsheden en favoriete bezigheden.

Doorlopende leerlijn

Als jongste welp zijn veel dingen nog nieuw, maar elk jaar leer je er weer nieuwe dingen bij, zodat je - als je oudste welp bent - anderen kunt helpen. Alles wat de welpen leren, wordt bij de volgende leeftijdsgroep (scouts) verder uitgewerkt. Dat heet de doorlopende leerlijn.

Wat doet een welp?

Elke zaterdag van 10 tot 12 uur hebben de welpen een opkomst in ons clubhuis Fort Haerlem in Hellevoetsluis. Dan worden er leuke spelletjes gedaan waarbij de welpen uitgedaagd worden. En dan zitten ze niet alleen binnen. Nee, ze gaan er elke week wel even op uit. Er wordt gewerkt aan scoutingvaardigheden waarbij een insigne verdiend wordt die op de scoutfit komt als teken dat je het gehaald hebt. Kijk maar eens bij de oudste welpen, zij hebben allemaal insignes op hun mouwen. Vraag er maar eens naar!

Tijdens de schoolvakanties is er vaak één weekend Scouting, omdat we gewoon zo vaak mogelijk het Scoutingspel willen spelen.

Scouting Hellevoetsluis zit in de regio Maasdelta bij de Welpen Zuid. Dat wil zeggen dat er regelmatig activiteiten door de regio georganiseerd worden waar zoveel mogelijk welpen uit de regio naar toe komen. Onze welpen dus ook ! Dat is altijd een geweldig leuk uitstapje. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een Spetterfestijn (gaan ze zwemmen) of een Speelfestijn (naar een grote speeltijn) of de Jungledag in juni (een soort sportdag).

Het absolute hoogtepunt is ... op kamp gaan! De welpen van de Shanti Horde gaan in de eerste week van de zomervakantie - van zaterdag tot woensdag - op kamp. Welpen slapen nog niet in tenten, maar vinden een mooi kampterrein bij een andere scoutingvereniging in Nederland. Alles is altijd tot in de kleine details voorbereid en in een aanstekelijk kampthema.

Scoutfit voor de welpen Shanti Horde

Alle welpen dragen - net als de leiding - een heldergroene scoutfit-blouse en de koningsblauwe das met het embleem van Scouting Hellevoetsluis er op. Verder komen op de blouse de emblemen voor Scouting, de welpen en het naambandje. Op de mouw kunnen alle verdiende insignes en bezochte activiteiten worden vastgezet.

Agenda voor de welpen Shanti Horde

In de brieven van het leidingteam staan de plannen voor de komende opkomsten en actitiviteiten. Deze staan ook in de agenda genoteerd. We drukken ouders/verzorgers op het hart deze brieven goed door te lezen en te reageren wanneer daar om gevraagd wordt.

Nieuwsgierig geworden?

Kom dan eens op een zaterdag bij ons kijken! We leiden je graag rond langs de verschillende speltakken.

Contact met de Shanti Horde

Een berichtje

Een echte brief
Postbus 235, 3220AE Hellevoetsluis

Even op zaterdagochtend tussen 10-12 uur langskomen in de vesting?
Plein Fort Haerlem 1, Hellevoetsluis