welpen RGB

Wat is een welp?

Een welp is tussen de 7 en 11 jaar oud en zit in groep 4, 5 of 6 en beleeft iedere week iets spannends en leert grappige dingen samen met andere kinderen van hun leeftijd. De welp belooft niet voor niets een goede welp te zijn: eerlijk, vriendelijk en zet door en zorgt goed voor de natuur.

Welpen spelen in de jungle. Samen met de figuren uit Jungleboek beleven ze de spannendste avonturen. Bij het spelen aan de hand van een thema gebruiken de welpen hun fantasie en dit draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen. Dit alles gebeurt onder leiding van deskundige vrijwilligers.

Scouting Hellevoetsluis heeft drie welpen speltakken: Rimboe Horde, Shanti Horde (alleen meisjes) en Voornse Trekkers Horde.

Bij de Voornse Trekkers Horde zitten stoere jongens en meisjes die het leuk vinden elke week erop uit te gaan om samen met hun enthousiaste leiding nieuwe dingen te leren.

Spelen in thema

Welpen spelen in het thema van Jungleboek. Ze herkennen zich in Mowgli of Shanti en spelen in de jungle met hun vrienden Baloe, Bagheera, Rikki Tikki Tavi, Marala en vele anderen. In de jungle is altijd wat te doen en elk dier heeft daar zijn of haar eigen wijsheden en favoriete bezigheden.

Doorlopende leerlijn

Als jongste welp zijn veel dingen nog nieuw, maar elk jaar leer je er weer nieuwe dingen bij, zodat je - als je oudste welp bent - anderen kunt helpen. Alles wat de welpen leren, wordt bij de volgende leeftijdsgroep (scouts) verder uitgewerkt. Dat heet de doorlopende leerlijn.

Wat doet een welp?

Elke zaterdag van 10 tot 12 uur hebben de welpen een opkomst in ons clubhuis Fort Haerlem in Hellevoetsluis. Dan worden er leuke spelletjes gedaan waarbij de welpen uitgedaagd worden. En dan zitten ze niet alleen binnen. Nee, ze gaan er elke week wel even op uit. Er wordt gewerkt aan scoutingvaardigheden waarbij een insigne verdiend wordt die op de scoutfit komt als teken dat je het gehaald hebt. Kijk maar eens bij de oudste welpen, zij hebben allemaal insignes op hun mouwen. Vraag er maar eens naar!

Tijdens de schoolvakanties is er vaak één weekend Scouting, omdat we gewoon zo vaak mogelijk het Scoutingspel willen spelen.

Scouting Hellevoetsluis zit in de regio Maasdelta bij de Welpen Zuid. Dat wil zeggen dat er regelmatig activiteiten door de regio georganiseerd worden waar zoveel mogelijk welpen uit de regio naar toe komen. Onze welpen dus ook ! Dat is altijd een geweldig leuk uitstapje. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een Spetterfestijn (gaan ze zwemmen) of een Speelfestijn (naar een grote speeltijn) of de Jungledag in juni (een soort sportdag).

Het absolute hoogtepunt is ... op kamp gaan! De welpen gaan - per welpen speltak verschillend - vijf of zeven dagen op kamp. Meestal de eerste week van de zomervakantie, soms in de meivakantie. Welpen slapen nog niet in tenten, maar vinden een mooi kampterrein bij een andere scoutingverenigiging in Nederland. Alles is altijd tot in de kleine details voorbereid en in een aanstekelijk kampthema.

Nieuwsgierig geworden?

Kom dan eens op een zaterdag bij ons kijken! We leiden je graag rond langs de verschillende speltakken.

Contact met de Voornse Trekkers Horde

Een berichtje

Een echte brief
Postbus 235, 3220AE Hellevoetsluis

Even op zaterdagochtend tussen 10-12 uur langskomen in de vesting?
Plein Fort Haerlem 1, Hellevoetsluis