Sponsor ons met :

Logo Scouting Hellevoetsluis liggend

Orcas “Adriaan Witte Wacht” Groep 7 en 8

 

Wij zijn de Orca’s, een groep jongens en meiden (leeftijd van groep 7 en 8) die graag op en rond het water spelen. Wij zijn er onder andere om de overstap te maken van de jongere speltakken naar de Zeeverkenners. De Zeeverkenners fietsen zelf van Hellevoetsluis naar het Brielse Meer, waar ze met hun eigen groepje een hele middag kunnen zeilen. Als Orca wordt je ’s ochtends gebracht, en mag je onder toezicht van leiding zeilen.

Je begint op zaterdag morgen om 9:30u en je gaat dan rond 12:30u weer naar huis. De hele opkomst wordt er dan gezeild, geroeid, gewrikt en spelletjes op en rond het water gedaan.
Het is verstandig om tijdens deze zomeropkomsten de volgende spullen te meenemen: regenpak, droge kleren, (zeil)schoenen (beslist geen laarzen). Voor een zwemvesten hoef je niet zelf te zorgen!

 

Aan het einde van het vaarseizoen worden de vletten naar Hellevoetsluis gevaren en uit het water gehaald. Dan breekt er een leuke tijd aan, want dan draaien we op dezelfde tijden opkomst in het "fort Haerlem" in de Vesting van Hellevoetsluis. Daar doen we spelletjes, instructie én helpen we de Zeeverkenners met het schuren en verven van het bootmateriaal

Deel dit bericht

Share on facebook