Sponsor ons met :

Bevers

Bevers logo

Wat is een bever?

Een bever is tussen 5 en 7 jaar oud en zit in groep 2 of 3 en leert iedere week iets nieuws door het doen van uitdagende activiteiten en beleeft daar heel veel plezier aan. Zo jong als de bever is belooft deze “zijn best te doen een goede bever te zijn en samen te spelen en samen te delen”. Een belangrijke stap op weg een goede scout te zijn.

Aan het begin van het scoutingjaar starten de bevers met een klein groepje. Want de oudste bevers zijn net overgezwommen naar de welpen. Maar al snel stroom het weer vol met allemaal nieuwe bevers.

Bevers-Hotsjietonia

Spelen in thema

De jongens en meisjes bij de bevers spelen in het thema van het dorp Hotsjietonia. In het dorp Hotsjietonia is de hoofdpersoon Stuiter. Stuiter speelt met vriendjes in het dorp waar ook andere spelfiguren wonen. Bevers herkennen zichzelf makkelijk in deze bewoners. Ze gebruiken hun fantasie en dat levert weer een bijdrage aan hun ontwikkeling. De themaverhalen zijn realistisch, zodat ze gemakkelijk gekoppeld kunnen worden aan de gebeurtenissen die in de groep plaatsvinden. De verhalen zijn niet alleen maar positief, er wordt ook ingespeeld op goed en kwaad en op emoties. Daarbij hebben de verhalen een duidelijk begin en einde.

Elke inwoner van Hotsjietonia heeft eigen karakters. De ene week is koken ze met Rozemarijn, de volgende keer maken de bevers een fantasiewereldreis met Sterre Stroom en de keer erna leren alles over dieren bij Bas Bos en Rebbel. 

Wanneer …

Elke zaterdag openen de bevers hun opkomst in ons clubhuis Fort Haerlem met het beverlied en sluiten om 12 uur hun opkomst weer. Kom op tijd, want ze beginnen op tijd. Want ze hebben maar twee uurtjes om met elkaar het scoutingspel te spelen in Hotsjietonia!

Nog meer plannen in het jaar …

Elk jaar blijven bevers 1 of 2 keer een nachtje slapen op het fort. Reuzespannend, maar stiekem juist heel leuk. Zelf je bed opmaken en de volgende ochtend een gezamenlijk ontbijt en dan een spannende opkomst.

Regio Maasdelta organiseert elk jaar voor alle bevers uit de regio de Bever-Doe-Dag en de Hotsjietoniadisco. Geweldig om al die bevers bij elkaar te zien. En bij de activiteiten van Scouting Hellevoetsluis zijn de bevers ook altijd van de partij. Denk maar aan jota-joti, Sint Joris of Scout-It-Out.

Scoutfit voor de bevers

Alle bevers dragen – net als de leiding- een helderrode scoutfit-blouse en de koningsblauwe das met het embleem van Scouting Hellevoetsluis er op. Verder komem op de blouse de emblemen voor Scouting, de bevers en het naambandje. Op de mouw kunnen alle verdiende insignes en bezochte activiteiten worden vastgezet.

Installeren

Ja, je hoort er helemaal bij als je geïnstalleerd bent als bever. Je hebt dan ook zo’n mooie helderrode scoutfit-blouse en mag je de das dragen en de emblemen van Scouting Nederland, Scouting Hellevoetsluis en natuurlijk van de bevers. Dat is altijd een feestje waar ook ouders, opa’s en oma’s en broertjes en zusjes voor uitgenodigd worden. Als nieuwe bever spreek je de beverbelofte uit en zeg je de beverwet op. “Jullie kunnen op me rekenen”, zegt de bever dan ook trots.

Nieuwsgierig geworden?

Er is een wachtlijst bij onze bevers. Heb je toch interesse? Vul op de contactpagina het interesseformulier in en de ledenadministratie neemt contact met je op.

Deel dit bericht

Share on facebook

Bevers

Deel dit bericht

Share on facebook