Sponsor ons met :

Landverkenners

Wat is een landverkenner?scouts RGB

Een landverkenner is een scout in de leeftijd van 10 tot 15 jaar die zich specialiseert in outdoor activiteiten. Ze leren iedere week vaardigheden om zich zelfstandig en met steeds meer zelfvertrouwen te redden. Met elkaar samenwerken en met respect voor elkaar en de natuur, ontwikkelt de landverkenner zich voortdurend, tenslotte heeft hij of zij de leeftijd van persoonlijke ontwikkeling.

Doorlopende leerlijn

De basis die bij de welpen is gelegd wordt mooi gebruikt om door te groeien en meer vertrouwen in zichzelf te krijgen. De zelfredzaamheid ontwikkelt zich door het uitdagende programma waarin ze leren oplossingen te vinden en deze met elkaar uit te voeren. De jongens en meisjes van de landverkenners zijn ingedeeld in patrouilles onder leiding van een gids, een rol waar ze naar toe groeien en zo leren verantwoordelijk te krijgen en samen opdrachten uit te voeren. 

Wat doet een landverkenner?

Elke zaterdag van half 10 tot half 1 hebben zij hun opkomst. Ze starten eerder en zijn later klaar omdat ze met het oefenen met pionieren of het vuur maken – waar ze zich in specialiseren – gewoon meer tijd nodig hebben. Landverkenners zijn gewoon graag buiten bezig. Hun scoutingvaardigheden zijn gericht op zelfredzaamheid en redden zich prima met een kompas of GPS. En ach, even geen kompas voorhanden? Dan bedenken ze zelf een manier om hun weg te vinden.

Absoluut hoogtepunt is … het zomerkamp! Ze halen hun hart op bij het inrichten van hun tentenkamp. Ze pioneren de keuken gewoon met palen in elkaar. De eerste week van de zomervakantie gaan ze een week op kamp. Maanden van tevoren wordt er al een spannende kamplocatie uitgezocht en plannen gemaakt. Echt iets om naar uit te kijken.

Scoutfit voor de landverkenner

Landverkenners dragen een beige scoutfit-blouse en de koningsblauwe das met het embleem van Scouting Hellevoetsluis er op. Verder op de blouse de emblemen voor Scouting, landverkenenrs en de naambandjes. Op de mouw kunnen alle verdiende insignes worden vastgezet net als de emblemen van de activiteiten waar ze geweest zijn. Velen hebben ook een fluitenkoord geknoopt, dat om de das gedragen wordt.

Nieuwsbrief voor de landverkenner

Regelmatig worden brieven uitgedeeld en rondgemaild door het leidingteam. Daarin staan de plannen voor de komende opkomsten en actitiviteiten. We drukken ouders/verzorgers op het hart deze brieven goed door te lezen en te reageren wanneer daar om gevraagd wordt.

Nieuwgierig geworden?

Kom een keer kijken op zaterdag, maar kijk even in de agenda waar je ons kunt vinden. We laten graag zien wat we allemaal doen.

 

Deel dit bericht

Share on facebook

Landverkenners

Deel dit bericht

Share on facebook