Sponsor ons met :

Logo Scouting Hellevoetsluis liggend

Zuinig zijn op onze bomen en planten!

 “Kijk, een rups!”, roept een welp bij het opruimen van de kruidentuin in de Natuurspeeltuin in Hellevoetsluis. Andere welpen komen meteen kijken en pakken de rups voorzichtig op om ‘m op een veilige plek te zetten waar voldoende te eten is. “Daar komt een vlinder uit”, zegt een andere welp.

Al weken kijken onze welpen van de Voornse Trekkers Horde actief naar alle dieren die in de natuur om ons heen leven. Waar leven ze en wat eten ze? De welpen hebben namelijk enthousiast meegedaan met een natuurproject van Scouting Limburg waar landelijk 1700 kinderen aan mee deden. In samenwerking met IVN is een spannend avontuur bedacht dat Victor Vuurvlieg beleefde in zijn strijd tegen de Bende van de Groene Hand. Samen met Victor Vuurvlieg leerden de welpen dat we zuinig moeten zijn op de bomen en planten. Die zorgen niet alleen voor zuurstof in de lucht maar daar wonen heel veel kleine dieren. De insecten hebben een plek nodig en daar kunnen we allemaal bij helpen. Niet zomaar groen vervangen voor beton, roepen de kinderen nu stellig. Ja, deze kinderen hebben veel geleerd van Victor Vuurvlieg.

Als afsluiting gingen ze zaterdag 3 april de handen uit de mouwen steken in de Natuurspeeltuin van Stichting Anders Spelen. Ze hebben vuil verzameld, oude takken weggedragen en is het bijenhotel weer helemaal opgeknapt. Dat was hard werken maar ontzettend leuk om te doen. Ze hebben ook nog heel veel bloemzaadjes geschonken aan de Natuurspeeltuin. Deze worden gezaaid zodra de ijsheiligen, half mei, voorbij zijn. Dan zullen er strakjes heel veel geurige bloemen zijn voor alle bijen die hopelijk in het prachtig opgeknapte bijenhotel wonen. Gelukkig was er ook nog tijd voor een heerlijke marshmallowlunch bij een kampvuurtje, want dat is wat deze jonge scouts ook graag doen.

Bedankt Rotary Voorne Putten voor de donatie voor de materialen voor het bijenhotel en de de kruidentuin!

Bedankt Stichting Anders Spelen dat we in de Natuurspeeltuin mochten meehelpen!

 

Deel dit bericht

Share on facebook