Sponsor ons met :

Logo Scouting Hellevoetsluis liggend

Landverkenners

 "Hit the Trail"

Deze Amerikaanse uitdrukking zegt precies dat wat de Landverkenners voor ogen hebben: Ontdekken wat er om je heen in de wereld gebeurt. Vol activiteiten en verrassingen. Vol spanning en avontuur is het spel dat deze jongens en meisjes iedere zaterdag spelen, met als hoogtepunt het jaarlijkse terugkerende zomer­kamp.

 

De activiteiten van deze speltak spelen zich voornamelijk af op het land: hoe maak je een groot kampvuur, dat je met 1 lucifer aan kan steken en waarop je daarna je eigen stokbrood kan bakken? Hoe bouw je torens, bruggen, keukens of hutten. Met alleen maar touw en hout? Of hoe vind je waar je bent in een grote stad of een groot bos als je zelf je weg met een kaart en kompas moet zoeken? Dit zijn vragen waarop de Landverkenners de antwoorden leren.
De avondspelen zoals droppings zijn programmaonderdelen die erg gewild zijn bij onze speltak.
 
Maar ook op andere gebieden zijn de Landverkenners actief.
Zij spelen spannende spelen zoals vlaggenroof, levend stratego en sluipspelen. Of zij gaan op avontuur met speurtochten en fietstochten. En wat te denken van een speurtocht overdag of ’s nachts, of een overnachting in fort ‘Haerlem’. Ook is het mogelijk om insignes te halen over bepaalde onderwerpen of vaardigheden, zoals bijvoorbeeld EHBO, pionieren, fotograferen, zwerven, milieu en nog veel meer.
 
En natuurlijk is er nog het zomerkamp. Een week kamperen in tenten, midden in het bos. Zelf je eigen eten koken, spannende avondspelen en natuurlijk een gezellig kampvuur.
 
Zit je in groep 7 of 8 ben je nog geen 15 jaar en lijkt de Landverkenners je wel wat, kom dan gerust eens langs, je bent van harte welkom. Ons lokaal is op de eerste verdieping van het fort, de gang in rechts en de derde deur. Kloppen is niet nodig!

Deel dit bericht

Share on facebook