Image is not available
Image is not available
Slider

Zaterdag was de opening van het nieuwe scoutingjaar een feest voor alle scouts en vrijwilligers!

Om 7 uur in de ochtend pruttelde de koffie al voor de vele vrijwilligers die het parcours voor het overzwemmen gingen opbouwen. Want om half twee werd door voorzitter Lauret de eerste opkomst na de zomer met alle speltakken geopend. Nadat de vlag gehesen was en elke speltak de wet had opgezegd liet Borre het hele parcours zien. Opnieuw een uitdagend parcours. Met pionierpalen was een zigzagparcours gebouwd met balanceeracts en klim- & hangonderdelen waarbij een helpende hand af en toe handig kan zijn. Dan komt er een splitsing: bevers & welpen gaan rechtsaf, kruipen onder het groene net door, klimmen de Groene valk op en nemen de waterglijbaan naar beneden om daarna in het zwembad te slingeren. De scouts en explorers gaan op de splitsing linksaf, klimmen over het witte net omhoog om over de hoge luchtbrug naar de Groene valk te lopen en met de waterglijbaan naar beneden te roetsjen en dan als laatste het zwembad in te slingeren. De vlaggen van alle speltakken hingen aan de luchtbrug wat een extra feestelijk tintje aan dit overzwemfeest gaf.

Onder een lekker en warm zonnetje legden 48 kinderen en 4 nieuwe leiding het parcours af om over te zwemmen naar hun volgende speltak. Ze werden door hun nieuwe speltak langs het parcours geholpen en aangemoedigd om uiteindelijk bij het zwembad(je) verwelkomd te worden. Best spannend en dan ook nog voor het oog van de livestream en alle leden en vrijwilligers van Scouting Hellevoetsluis.

Na het overzwemmen mochten alle leden het parcours verkennen en daar werd gretig gebruik van gemaakt. Menigeen ging met een nat pak naar huis.

Dank aan alle helpers van het opbouwen en de mannen van de techniek. Een paar mensen noemen toch even omdat zij de kar getrokken hebben. Dank je wel Esther & Tom voor de organisatie van het opbouwen. Dank je wel Arno en Maarten voor de techniek. Het was geweldig !!!

Volgende week weer 'gewoon' opkomst en dan komen alle nieuwe leden van de wachtlijst ook eindelijk naar Scouting. We hebben er zin in!

Terwijl de oudste bevers, welpen, scouts en explorers het overzwemparcours afliepen, balanceerden, sprongen en gleden, konden wachtende scouts zich vermaken met extra spellen die geleend waren van Stichting Push. Dus er was een leuk springkussen, een spannende bibberspiraal en een megatwister. Terwijl het zonnetje lekker scheen, de muziek op de achtergrond speelde en velen de overzwemmers aanmoedigden haalden rowan/sherpa's en wildevaarders acrobatische toeren uit op de megatwinster. Hilarisch !

Supergaaf dat Stichting Push dit mogelijk maakt. Bedankt!

Zo'n 70 vrijwilligers zijn actief bij Scouting Hellevoetsluis! En daar zijn we heel trots op. Sommigen zijn als kind al 'op Scouting' en sommigen zijn later enthousiast geworden en mee gaan helpen.

We hebben zitten dubben hoe we zichtbaar kunnen maken dat we trots zijn op onze vrijwilligers ...

Dat we heel blij zijn dat ze zich willen inzetten voor onze Groep ...

Dat we het heel bijzonder vinden dat ze ermee beginnen en dat ze het tot in lengte van jaren willen blijven doen ...

Oplossing: het Lustrumteken!

Van alle actieve vrijwilligers is zo goed mogelijk uitgezocht hoe lang ze al lid zijn van Scouting Nederland. En daarbij konden we dan per 5 jaar en vanaf 30 jaar per 10 jaar een Lustrumteken voor uitreiken. Dat was een interessante uitzoekpuzzel die Laura en Linda hebben uitgezocht. Maar de beloning was de moeite meer dan waard. We konden heel veel Lustrumtekens uitreiken.

Op zaterdag 4 september waren alle vrijwilligers uitgenodigd om samen het nieuwe scoutingjaar te openen. We konden de vele aanwezige vrijwilligers verrassen met het Lustrumteken als blijk van waardering voor hun tomeloze inzet en enthousiasme. De langstzittende was al 55 jaar een scout en nog steeds actief als vrijwilliger. Maar we zijn ook super blij met alle nieuwe leiding die hopelijk de komende jaren nog mooie Lustrumtekens krijgen uitgereikt. Want dit gaan we er in houden. Elk jaar wordt gekeken of een actieve vrijwilliger in aanmerking komt voor een volgend Lustrumteken en krijgt deze met veel plezier uitgereikt.

Scouting Hellevoetsluis doet weer mee met de sponsor-spaaractie van PLUS Trommel! Er is € 10.000,- beschikbaar gesteld en wordt verdeeld onder de deelnemende verenigingen. In de komende maanden hopen wij dat klanten van de PLUS onze Groep hun sponsorpunten schenken. Hoe meer sponsorpunten wij krijgen hoe groter het bedrag dat we aan het einde van de actie ontvangen. Ons spaardoel is een nieuwe kano voor de welpen!

Hoe werkt het? 

  • Bij elke 10 euro aan boodschappen ontvang je een sponsorpunt (voucher).
  • Kras de unieke code van je voucher open en scan de QR code met je mobiele telefoon of ga naar plus.nl/spaarpunten.
  • Kies 'Scouting Hellevoetsluis' en schenk jouw sponsorpunt(en) aan ons. (Digitaal sparen kan ook via de PLUS app).

Onze scouts krijgen flyers mee om uit te delen in de hoop dat we zoveel mogelijk mensen kunnen overhalen sponsorpunten aan ons te schenken.

Het is opnieuw een hele sympathieke actie van de PLUS waarbij een mooi financieel steuntje in de rug krijgen voor een fantastische uitbreiding van het scoutingspel voor onze welpen.

Alvast enorm bedankt!

De actie loopt van 5 september tot en met 13 november 2021

De eerste opkomst na de zomervakantie zwemmen de oudste leden over naar de volgende speltak. Niet letterlijk natuurlijk, nou ja, droge kleren meenemen is wel verstandig. Het beloofd weer een prachtig spektakel te worden. 

Zaterdag 4 september om 13.30 uur verzamelen alle bevers, welpen, orca's, amfibieën, landverkenners luchtverkenners en rowan/sherpa's achter het fort rond het 'overzwemparcours' dat 's ochtends is opgebouwd door vele vrijwilligers. Alle oudste kinderen lopen, klimmen, kruipen, glijden en springen over het parcours om aan het einde door hun nieuwe speltak verwelkomd te worden. Via een livestream op facebook kunnen de ouders, grootouders, broertjes en zusjes thuis meegenieten. Het wordt namelijk een beetje te druk om allemaal te komen kijken. 

Voor de zomer hebben de kinderen al gehoord naar welke speltak ze overzwemmen en ze kijken er reikhalzend naar uit. Net als alle leiding en alle andere scouts.

Het beloofd mooi weer te worden bij het overzwemfeestje ... dus het wordt genieten!

PS: de waterscouts (oudste orca's en zeeverkenners) zwemmen twee weken later over op Oosterland.

 

Wat is Scouting Hellevoetsluis?

Scouting Hellevoetsluis staat voor uitdaging! Scouting Hellevoetsluis biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. 

 
 

Meer informatie

Lid worden van Scouting Hellevoetsluis?

Laat je uitdagen en ontdek Scouting! Al vanaf 5 jaar is er bij Scouting heel veel te beleven. Hoe ouder je bent, hoe groter en uitdagender het avontuur!

 

 

Meer informatie

Doe mee als vrijwilliger

Ook als je al wat ouder bent is Scouting een uitdagende belevenis! Op dit moment hebben wij vacatures voor:

  • Leiding bij de Welpen (groep 4-5-6)
  • Leiding bij de Bevers (groep 2-3)

Doe mee en stuur een berichtje aanEric!