Wij volgen de maatregelen die de overheid maandag 23 maart bekend heeft gemaakt in de strijd om verspreiding van het coronavirus onder controle te krijgen.

Er zijn GEEN opkomsten of activiteiten tot 1 juni.

Dit betekent dat de activiteiten die gepland stonden niet doorgaan. We gaan dit jaar in april niet luisteren naar het Sint Joris verhaal en het omvaarweekend op Oosterland gaat niet door. De Regionale Scouting Wedstrijden en het Speciale Orca Weekend ook niet. De bevers gaan in mei niet een-weekendje-weg en onze kennismakingscursus voor Kies je Sport komt ook te vervallen.

Allemaal bijzonder jammer, maar helemaal niet zo belangrijk als de gezondheid van onze leden en vrijwilligers. Die komt op de eerste plaats. Terwijl het stil is rond het fort zijn er gelukkig wel verschillende leuke online-scouting initiatieven waarbij leden uitgedaagd worden om hun scoutingtechnieken thuis te beoefenen. Op facebook kun je meekijken met de resultaten van deze online-scouting bij Scouting Hellevoetsluis.

We houden jullie op de hoogte. Blijft zoveel mogelijk binnen en pas goed op jezelf en de mensen om je heen.

Opnieuw wordt de periode verlengd dat wij GEEN scouting-opkomsten en activiteiten houden tot en met 30 april. Daarbij zitten ook al wat grotere activiteiten zoals het kamp van de welpen van de Voornse Trekkers Horde, het omvaarweekend en St. Joris. Landelijk en regionaal zijn alle activiteiten tot en met mei afgelast. Wij zullen medio april - en zoveel eerder als noodzakelijk is - besluiten of onze activiteiten in mei door kunnen gaan.

In deze onzekere tijden waarin de ontwikkelingen elkaar snel opvolgen staat de gezondheid van onze vrijwilligers en leden - zonder enige twijfel - op de eerste plaats.

Er zijn al prachtige initiatieven om van offline naar online scouting te gaan.

Pas goed op jezelf en de mensen om je heen.

Streng doch rechtvaardig heeft een zes-koppige jury beslist over ingeleverde opdrachten tijdens een online-opkomst van scouts. Deelnemende scouts hebben afgelopen zaterdag thuis knetterhard gewekt aan 25 opdrachten om maar zoveel mogelijk punten te halen. En dat waren geen eenvoudige opdrachten: 'bouw een winter wonderland in je woonkamer waarin je als scout op een slee zit of skiet of snowboard' of maak een beeldstrip met foto's van 'Een typische dag van een scout bij Scouting Hellevoetsluis'. Er zaten geniale inzendingen tussen die toch afgekeurd moesten worden omdat ze niet aan de opdracht voldeden, zo jammer. Twee opdrachten zijn helemaal niet gemaakt, maar 23 opdrachten dus wel. Een groot compliment aan de mensen die deze digitale opkomst hebben georganiseerd. De drie winnaars zijn ... op nummer 1: zeeverkenner Twan, op nummer 2: luchtverkenner Fenna en op nummer 3: luchtverkenner Levi. Gefeliciteerd! Alle deelnemende scouts hebben het speciale 'stay@home 2020'-insigne verdiend.

De periode dat er GEEN opkomsten en activiteiten zijn is verlengd tot en met 6 april 2020. De aangepaste maatregelen zijn zojuist bekend gemaakt door de regering. Dat betekent dat ook de Strandschoonmaak actie van de bevers & welpen en deelname aan de Duinenmars zijn afgelast.

Misschien aardig te vermelden dat komende zaterdag enkele scouts-speltakken de uitdaging zijn aangegaan en een digitale opkomst houden met thuis-doe-opdrachten waarmee punten te verdienen zijn. Ongetwijfeld gaan we dit op facebook volgen.

We houden contact!

Dit jaar is € 5.825,62 voor Jantje Beton met de collectebus opgehaald door onze welpen, scouts en explorers. Een prachtig bedrag dat misschien nog iets zal toenemen met de digitale opbrengst, die is nu nog niet bekend.

In de week van 2 tot en met 7 maart  is er enthousiast gecollecteerd voor Jantje Beton. De helft van de opbrengst gaat naar Jantje Beton, dat zich inzet voor speelkansen en -ruimte voor kinderen. Hun motto 'Stop nooit met spelen' begrijpen wij bij Scouting helemaal. De andere helft van de opbrengst gaat naar de speltakken die gecollecteerd hebben. Zij kunnen het geld goed gebruiken voor leuke Scouting spellen.

Enorm bedankt voor uw steun!