Dit jaar krijgen de welpen van de Rimboe Horde een nieuwe eigen identiteit als waterwelpen! Zij nemen een plons in het diepe en met heel veel enthousiasme gaan ze werken aan een programma met waterelementen die in het Jungleboek veel zijn terug te vinden. Waterdieren, waterspellen, waterinsignes ... dat gaat allemaal voorbij komen. Met elkaar gaan ze op zoek naar nieuwe avonturen. Eerst gaan ze op zoek naar een nieuwe naam. Om het moment speciaal te maken zijn alle welpen en de leiding tijdens het overzwemmen overgezwommen naar het nieuwe wateravontuur. We gaan zeker meer van hun horen. Veel plezier!

Zaterdag 7 september zijn we weer van start gegaan met het overzwemmen van de oudste bevers, welpen, scouts en explorers naar hun volgende speltak. Daarvoor had Dennis met vele helpende handen 's ochtends in de stromende regen wederom een fantastisch en uitdagend parcours gebouwd. De weergoden waren ons gunstig, want net toen het overzwemmen begon stopte de regen en scheen de zon over overzwemmen van Scouting Hellevoetsluis. Na een korte opening door voorzitter Lauret riep zij alle overzwemmers op voor het parcours dat aan het einde een zeephelling had - wordt je in ieder geval nat - waar iedereen door de nieuwe speltak verwelkomend werd.

Tijdens het overzwemmen zijn ook explorers overgezwommen naar speltakken waar ze leiding gaan geven! We wensen iedereen heel veel succes en vooral heel veel plezier komend scoutingjaar!

Op onze facebookpagina's zijn meer foto's en filmpjes van het overzwemmen te zien.

Aan Nancy, Petra en Majel ... en Myrthe, Mirjam en Fleur. Jullie hebben je je jarenlang als leiding ingezet bij Scouting Hellevoetsluis. Met jullie enthousiasme, kennis en kunde hebben jullie iets bijzonders betekend voor de jonge scouts die onder jullie leiding fantastische scoutingavonturen hebben beleefd. Jullie creativiteit, energie, humor en aanstekelijke passie voor scouting gaan we niet vergeten. Dank jullie wel en tot ziens bij Scouting Hellevoetsluis.

Dankjewel!

Op de foto krijgen Majel, Nancy en Petra een leuk aandenken van hun meiden tijdens een verrassingsafscheidlunch.

Dit jaar gaat er iets speciaal gebeuren bij het overzwemmen. Zaterdag 7 september komen we na de zomervakantie weer gezellig naar scouting en zullen de oudste bevers, welpen en scouts overzwemmen naar de volgende speltak. Maar niet alleen de oudste kinderen zullen gaan overzwemmen. Kom kijken wie er nog meer gaan overzwemmen naar nieuwe en spannende avonturen.

Start: 13.30 uur achter het fort bij de Groene Valk.

In de ochtend wordt het parcours opgebouwd. De speltakleiding heeft de leden op de hoogte gebracht. Denk er aan dat de weersverwachtingen roepen dat het kan gaan regenen. Probeer daar rekening mee te houden. We hebben er weer zin in!

Vrijdag 6 september starten de zeeverkenners, wilde vaarders en loodsen als eerste tijdens de RZW op De Visserij. Zij gaan de strijd aan met waterscouts van andere scoutinggroepen met roeien, zeilen en wrikken tijdens de 50e editie van dit waterevenement. Ook de pivo's hebben op vrijdag hun allereerste opkomst.

Maar ... zaterdag 7 september is de grote start van alle speltakken. In de middagopkomst wordt het een groot feest tijdens het overzwemmen van de oudste bevers, welpen en scouts naar hun volgende speltak. Dat is best spannend. Kom gerust kijken, want het wordt zeker weer heel speciaal.