Lever de komende weken de lege statiegeldflessen in bij Jumbo Struytse Hoeck! Doneer de statiegeld bon aan Scouting Hellevoetsluis voor het stralen van onze vletten. Elke 4 a 5 jaar proberen we de vletten te laten stralen en opnieuw in de grondverf te laten zetten. Dat kost heel veel geld.

Elk jaar verzorgen onze zeeverkenners zelf het onderhoud van de vletten. Ze schuren de boten en zetten ze opnieuw in de verf, maar het is goed voor de boot om het grondig te laten doen. Professioneel stralen verhoogd de levensduur van de vletten en kunnen onze waterscouts in de zomermaanden met veel plezier het water op.

Alvast bedankt voor uw bijdrage!

De '282' is weer zo goed als nieuw ... woensdag 7 november is de '282' opgehaald bij Corrocoat waar de vlet in stille momenten is gestraald en opnieuw strak in de lak is gezet. Het was geen haastklus dus kon de vlet de hele zomer bij Corrocoat verblijven. Deze prachtige sponsoring in natura door Corrocoat is enorm waardevol voor de levensduur van de '282' en kunnen onze orca's en zeeverkenners nog jaren met de vlet het water op voor mooie zeilavonturen.

Enorm bedankt Corrocoat!

Als het aan ons ligt gaan we - in ons Jubileumjaar - voor goud  en we hebben daarbij jullie hulp nodig! We hopen dat iedereen enthousiast voor ons mee doet aan de sponsoractie bij PLUS Trommel aan de Moriaanseweg. Gun ons het sponsorpunt dat bij € 10,- aan boodschappen wordt gegeven. Klik bij de actiekast in de PLUS winkel op Scouting Hellevoetsluis. Betrek familie, buren, vrienden, kennissen en collega's - iedereen die Scouting Hellevoetsluis een warm hart toedraagt.

De actie loopt tot 22 december 2018.

Natuurlijk enorm bedankt!

Op Oosterland heeft de zeevekennerleiding afgelopen week de vletten uit het water gehaald om ze de komende wintermaanden met de zeeverkenners op te knappen. Dat uit het water halen is een huzarenstukje want de stalen vletten wegen bijna 600 kg. De eerste vlet ligt binnen (zie foto) en het past echt maar net. De komende weken zal deze vlet geschuurd worden en vervolgens weer netjes in de lak gezet.

Voor de derde winter moet het onderhoud op Oosterland gebeuren, bij gebrek aan een ruimte waar verschillende vletten tegelijk droog gezet kunnen worden en waar dan tegelijk aan de boten gewerkt kan worden. Nu moeten de vletten één-voor-één naar binnen voor het onderhoud en kunnen de leden door de krappe ruimte ook niet tegelijkertijd aan het werk. Als u een geschikte loods/schuur in de omgeving van Hellevoetsluis weet waar we ons onderhoud, neem dan contact met ons op!

Helaas voor de orca's, maar het vaarseizoen zit er op. Het weer en het water is te koud om te gaan varen. Dat betekent dat de levendige orca's weer elke week op het fort te vinden zijn. Ze gaan werken aan hun CWO, leuke scoutingtechnieken oefenen en het houtwerk van de vletten opknappen. Gezellig dat ze er weer bij zijn!