Image is not available
Image is not available
Slider

 “Kijk, een rups!”, roept een welp bij het opruimen van de kruidentuin in de Natuurspeeltuin in Hellevoetsluis. Andere welpen komen meteen kijken en pakken de rups voorzichtig op om ‘m op een veilige plek te zetten waar voldoende te eten is. “Daar komt een vlinder uit”, zegt een andere welp.

Al weken kijken onze welpen van de Voornse Trekkers Horde actief naar alle dieren die in de natuur om ons heen leven. Waar leven ze en wat eten ze? De welpen hebben namelijk enthousiast meegedaan met een natuurproject van Scouting Limburg waar landelijk 1700 kinderen aan mee deden. In samenwerking met IVN is een spannend avontuur bedacht dat Victor Vuurvlieg beleefde in zijn strijd tegen de Bende van de Groene Hand. Samen met Victor Vuurvlieg leerden de welpen dat we zuinig moeten zijn op de bomen en planten. Die zorgen niet alleen voor zuurstof in de lucht maar daar wonen heel veel kleine dieren. De insecten hebben een plek nodig en daar kunnen we allemaal bij helpen. Niet zomaar groen vervangen voor beton, roepen de kinderen nu stellig. Ja, deze kinderen hebben veel geleerd van Victor Vuurvlieg.

Als afsluiting gingen ze zaterdag 3 april de handen uit de mouwen steken in de Natuurspeeltuin van Stichting Anders Spelen. Ze hebben vuil verzameld, oude takken weggedragen en is het bijenhotel weer helemaal opgeknapt. Dat was hard werken maar ontzettend leuk om te doen. Ze hebben ook nog heel veel bloemzaadjes geschonken aan de Natuurspeeltuin. Deze worden gezaaid zodra de ijsheiligen, half mei, voorbij zijn. Dan zullen er strakjes heel veel geurige bloemen zijn voor alle bijen die hopelijk in het prachtig opgeknapte bijenhotel wonen. Gelukkig was er ook nog tijd voor een heerlijke marshmallowlunch bij een kampvuurtje, want dat is wat deze jonge scouts ook graag doen.

Bedankt Rotary Voorne Putten voor de donatie voor de materialen voor het bijenhotel en de de kruidentuin!

Bedankt Stichting Anders Spelen dat we in de Natuurspeeltuin mochten meehelpen!

 

Via 'Kies je Sport' van Stichting Push hebben 13 kinderen gekozen voor Scouting!

Deze kinderen in de leeftijd van 10 en 13 jaar zijn uitgenodigd om vier weken bij onze scouts mee te draaien. Ze ontdekken dan zelf hoe leuk Scouting is. Bij ons maken ze kennis met de landverkenners, luchtverkenners, amfibieën en de orca's (waterscouts). Er is voldoende te beleven bij Scouting Hellevoetsluis.

Zaterdag 22 mei starten ze en we kijken er naar uit om ze te verwelkomen.

Met dank aan Stichting Push voor de organisatie van 'Kies je Sport' onder basisschoolkinderen.

 

 

Het is een stormachtige zuidwestenwind het perfecte weer voor een vossenjacht op de fiets.

Danny en Lennard, beiden begeleider bij Scouting  en lid van de Elektronica Club Zuid Hollandse Eilanden, nemen samen nog even de radio opstelling en de locatie van de vos door. Danny heeft de taak van de vos op zich genomen en Lennard geeft uitleg aan de Luchtverkenners over de vossenontvanger. Na een poging om zonder te veel vaktermen uitleg te geven over de ontvanger was het tijd om een eerste peiling te gaan doen. Er werd zorgvuldig een hoge bunker uitgezocht om de eerste peiling uit te voeren. Na hier en daar wat hulp konden alle groepjes de vos horen en waren ze het er al snel over eens in welke richting de vos moest zitten. De grootste opgaven was het bereiken van de vos met deze storm, dat viel nog niet mee op de fiets. Na een barre fietstocht en een klein beetje hulp op het einde, hebben alle groepjes de vos weten te vinden.

De vos stond aan het strand bij de dam. De beloning was een zakje chips en een pakje drinken.

Het was een geslaagde dag voor zowel de Luchtverkenners als de zendamateurs.

We zijn er trots op dat we mogen collecteren voor Jantje Beton! Al jarenlang bellen onze scouts graag bij de inwoners van Hellevoetsluis aan met de collectebus van Jantje Beton. Maar dit jaar zijn we door corona gedwongen om digitaal geld in te zamelen. Een uitdaging!

Net als Jantje Beton zetten wij ons graag in voor meer en fijne speelruimte en meer speelkansen voor kinderen en jongeren, ook in Hellevoetsluis. Ontzettend belangrijk. Juist nu! In deze tijden met alle coronamaatregelen snakken kinderen en jongeren ernaar om dagelijks te kunnen spelen en bewegen! Elk jaar is de helft van het opgehaalde geld voor de speltakken die mee doen, de andere helft is voor Jantje Beton. De speltakken besteden het geld rechtstreeks aan nieuw spelmateriaal of bijzondere kampactiviteiten.

Doneer hieronder digitaal bij één van onze speltakken en steun Jantje Beton én de speltak van uw keuze!

Doneer via de collectebus van de Bevers en steun onze jongste speltak en Jantje Beton!

Doneer via de collectebus van de Welpen Dahinda Horde en steun onze waterwelpen én Jantje Beton!

Doneer via de collectebus van de Welpen Shanti Horde en steun onze stoere meiden én Jantje Beton!

Doneer via de collectebus van de Welpen Voornse Trekkers Horde en steun onze stoere jongens & meiden én Jantje Beton!

Doneer via de collectebus van de Amfibieën en steun onze veelzijdige scouts én Jantje Beton!

Doneer via de collectebus van de Landverkenners en steun onze oer-scouts én Jantje Beton!

Doneer via de collectebus van de Luchtverkenners en steun onze vliegende scouts én Jantje Beton!

Doneer via de collectebus van de Orca's en steun onze jongste waterscouts én Jantje Beton!

Doneer via de collectebus van de Zeeverkenners en steun onze varende scouts én Jantje Beton!

Doneer via de collectebus van de Rowan Sherpa's en steun onze rondtrekkende explorers én Jantje Beton!

Dank u wel voor uw steun!

 

 

Onze orca's groeien niet alleen in lengte maar ook in aantal. Ze begonnen na de zomer met vijf orca's maar inmiddels zijn het er al acht. Verdeeld over twee bakken, lees twee vletten, is er nog steeds voldoende plek voor nieuwe orca's. Deze stoere jongens en meisjes werken in de wintermaanden aan hun theorie en scoutingvaardigheden. Theorie? Scouting is toch buiten actief zijn? Jazeker ook, maar als je strakjes het water op gaat is het wel de bedoeling dat je weet wat de verkeersregels op het water zijn, dat je weet hoe je eigen boot in elkaar zit en hoe alles heet. Voordat je de haven uitvaart moet je eerst met elkaar jouw vlet optuigen en dan ... gooi maar los ... wrikkend de haven uit ... en hijs de zeilen! Wie gaat het eerste aan de helmstok zitten?

Orca's gaan onder leiding van het enthousiaste leidingteam dit avontuur aan! De orcaleiding bereidt de orca's goed voor om strakjes met elkaar te gaan varen. Ze stappen ook nog mee aan boord, maar de orca's zeilen zelf.  Wil jij ook mee het water op met onze orca-leiding? Mail Anneke dat je een keertje mee wilt doen: 

 

Wat is Scouting Hellevoetsluis?

Scouting Hellevoetsluis staat voor uitdaging! Scouting Hellevoetsluis biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. 

 
 

Meer informatie

Lid worden van Scouting Hellevoetsluis?

Laat je uitdagen en ontdek Scouting! Al vanaf 5 jaar is er bij Scouting heel veel te beleven. Hoe ouder je bent, hoe groter en uitdagender het avontuur!

 

 

Meer informatie

Doe mee als vrijwilliger

Ook als je al wat ouder bent is Scouting een uitdagende belevenis! Op dit moment hebben wij vacatures voor:

  • Leiding bij de Welpen (groep 4-5-6)
  • Leiding bij de Bevers (groep 2-3)

Doe mee en stuur een berichtje aanEric!