Een stralende zon scheen zaterdag 9 mei toen de rode en groene scoutfits van onze bevers en welpen achter het fort te vinden waren. Zo heerlijk om iedereen weer te zien! Het was voor iedereen helemaal geen probleem rekening te houden met de nieuwe regels. Ouders brachten de kinderen mooi op de afgesproken tijd en Iedereen hield de 1,5 meter afstand aan bij de leiding. Zo leuk om te zien dat er dan ook gewoon nieuwe spelnamen ontstaan 'coronatikkertje' ... nog nooit eerder gehoord. Of 'geitenvoetbal' .... hilarisch. Kijk op onze facebookpagina voor de foto's en filmpjes.

Het smaakt in ieder geval naar meer scouting!

Met het versoepelen van de maatregelen in de strijd tegen corona is het mogelijk om weer opkomsten te houden. Zaterdag 9 mei starten de bevers, welpen, amfibieën, landverkenners, luchtverkenners, orca's en zeeverkenners weer met fysieke opkomsten. Dat gebeurt heel zorgvuldig en daarbij worden de afgegeven richtlijnen van de overheid het RIVM en Scouting Nederland gevolgd.

Dat betekent dat de opkomsten aangepast worden aan de nieuwe voorwaarden met - hopelijk - tijdelijke regels die we met elkaar moeten afspreken.

• Opkomsten voor jeugdleden tot 18 jaar kunnen weer gehouden worden in de buitenlucht.
  • Jeugdleden in scouts- en explorerleeftjd én leiding houden 1,5 meter afstand.
  • Heb je verkoudsklachten? Blijf dan thuis en ziek uit.
  • Was regelmatig je handen

Er zijn aangepaste opkomsttijden. Ze zijn gespreid om zo de kans te verkleinen dat we elkaar tegen komen. In de ochtend de bevers en welpen op het fort en de orca's op Oosterland. In de middag zien we de amfibieën, landverkenners en luchtverkenners op het fort en de zeeverkenners op Oosterland. De exacte tijden staan in de webagenda en worden door de speltakleiding doorgegeven.

Verder zijn er regels voor het opstarten die we met elkaar afspreken.

• Kom op tijd
  • Neem zelf eten & drinken mee
  • Ga thuis naar de WC
  • Niet samen rijden
  • Ouders en verzorgers kunnen niet blijven kijken

We hebben er alle vertrouwen in dat het weer kan. Natuurlijk respecteren we het wanneer leden of vrijwilligers niet kunnen komen. Meld je af, als je niet kunt.

We doen er alles aan om met elkaar weer leuke scoutingspellen te spelen op een veilige en verantwoorde manier. De veiligheid van onze leden en vrijwilligers staat voorop!

Heel goed nieuws! Dit is een vooraankondiging dat er vanaf 9 mei weer scouting opkomsten georganiseerd worden voor de bevers, welpen en scouts tot 18 jaar! Dat gaat niet zomaar. We moeten daarvoor wel afspraken met elkaar maken om dat op een veilige manier voor de leden en onze vrijwilligers mogelijk te maken.

De opkomsten zijn alleen buiten mogelijk. Dus alleen als het goed weer is, gaat het door. Ook moeten we de opkomsten iets spreiden in tijd en plaats. Hoe het precies in z’n werk gaat horen jullie na weekend van 4 & 5 mei.

Dus houd zaterdag 9 mei alvast leeg in je agenda en wacht de berichten rustig af van je leiding met meer informatie over de herstart van de opkomsten.

We kijken er enorm naar uit om iedereen weer te zien bij Scouting.

Lauret Tromp, voorzitter Scouting Hellevoetsluis

We houden graag contact met onze leden. De bestuursleden hebben bij alle leden, leiding en vrijwilligers een zonnige scoutinggroet in de brievenbus bezorgd. We missen scouting, de leuke opkomsten, de gezellige en enthousiaste zaterdagen, weekenden en alles wat we met elkaar beleven. Hou vol ... zodra het kan zien we elkaar weer bij scouting.

Hartelijke scoutinggroeten!

Altijd al een favoriet spel op scouting: Weerwolven van Wakkerdam. Scouts leren het al bij de welpen en het blijft populair bij iedereen om te spelen. Het heeft iets speciaals, iets gezelligs, er is spanning en vermaak. Op kamp wordt het veel gespeeld, maar ook bij opkomsten is er veel vraag naar. Sommigen zijn er goed in en anderen vinden het leuk om te zien wat er gebeurd. Er zijn ook paar hele goede spelleiders die het verhaal heerlijk laten leven. En dat kan ... ook online. Bij de orca's is het favoriet maar bij de stammen wordt het gespeeld. Zo leer je altijd weer bij, ook in deze tijd dat we elkaar niet ontmoeten maar nog zien en spreken via de computer.

Leuke actie!