Na twee jaar tobben op Oosterland staan de zes vletten deze winter drie maanden binnen in een leegstaande loods die op een nieuwe huurder wacht. De zeeverkenners en hun leiding hebben hun mouwen opgestroopt en alle vletten binnen gezet waar nu met z'n allen keihard gewerkt wordt aan grondig onderhoud. De ruimte wordt 'werkplaats' genoemd en de kachel brand. Ideale omstandigheden om te schuren en te verven. We zijn er heel blij mee. Succes met klussen!

Nadat de welpen Rimboe Horde na de zomer de sprong hebben genomen om waterwelpen te worden is nu ook hun nieuwe naam bekend. De welpen Rimboe Horde gaan vanaf nu verder als

Waterwelpen Dahinda Horde

Dahinda is in 2019 ter gelegenheid van 100 jaar welpen in Nederland in de Jungle komen wonen waarin alle welpen het Scoutingspel spelen. Onze waterwelpen hebben nu hun naam verbonden aan deze brulkikker die ook echt helemaal past bij deze stoere jongens en meisjes. Dahinda houdt namelijk van avontuur en is soms een beetje ongehoorzaam. Ze is nergens bang voor, behalve voor Shere Khan. Net als de andere kikkers kwaakt Dahinda er luidruchtig op los, behalve als er gevaar is. Vriendschap is erg belangrijk voor Dahinda.

Deze welpen blijven gewoon elke zaterdag met elkaar het Scoutingspel spelen zoals ze dat kennen en zullen veel van hun avonturen zich afspelen rond de Talaab Poel waar ze kennismaken met het leven op, rond en onder water. Ze dragen gewoon de herkenbare groene scoutfit en krijgen alleen het welpenlogo met een blauw randje. Er verandert niets voor de keuze na de welpenleeftijd. Waterwelpen kunnen hele goede landverkenners, luchtverkenners of amfibieën worden, als ze niet kiezen voor de orca's.

We zijn heel blij verrast over het enthousiasme waarmee de leiding en de welpen de sprong gemaakt hebben. Kom vooral eens kijken in het lokaal van deze waterwelpen. Er wordt hard gewerkt om het helemaal in de sfeer rond de Talaab Poel te brengen.

Op vrijdagavond is gestart met het eerste radiocontact met Scouting Nederland: Jota 2019 was gestart. De scouts en zendamateurs zaten klaar om een heel weekend zoveel mogelijk verbindingen te maken met andere scout en zendamateurs in Nederland en ver over de landgrenzen heen. Op het fort was het Orca-lokaal helemaal ingericht met zendapparatuur en op het dak van het fort waren de antennes stevig verankerd. Vanuit de bunker en Droogdok - de thuishaven van de zendamateurs van EZHE - kon ook verbinding gemaakt worden. Omdat er dag en nacht gezonden kon worden blijven de scouts ook slapen. Dat worden dan een geplande vermoeiende nachten en zijn oergezellig.

Op zaterdag is om 10 uur gestart met een gezamenlijke opening voor een feestelijk versierd fort. Bevers, welpen, scouts en onze gasten van Scouting Goedereede. ooHet was het begin van een dag vol leuke, uitdagende, moeilijke en makkelijke spellen in en rond het fort. Alle bevers, welpen en scouts konden een leuk knipperlichtje in elkaar lassen, als aandenken van Jota 2019.

Maar om op het zenden terug te komen, we kunnen hier melden wie Awards gewonnen hebben en andere leuke weetjes:

• Verste verbinding is gemaakt door Arno met Bolivia: 10.32 km. Deze verbinding telt niet mee voor de winnen Awards omdat er geen scout aanwezig was.
  • Totaal aantal gemaakte verbindingen: 82
  • Totaal aantal gezonden kilometers: 49.744 km

Dan de Awards:

• Welpen Nederland Award is behaald door de waterwelpen Dahinda Horde -> Rucphen op 44 km
  • Scouts Nederland Award is behaald door de luchtverkenners -> Roden op 215 km
  • Scouts Wereld Award is behaald door de Zeeverkenners -> Litouwen op 1.352 km
  • Digitale Modus Award is behaald door de luchtverkenners -> Rusland op 2.390 km
  • Mobiel Award is behaald door team van Arno. Zij hadden de meesten vragen goed en de meeste rommel mee terug genomen.

Gefeliciteerd! De Awards worden na de herfstvakantie aan de betreffende speltakken uitgereikt door Arno en Lennard.

Dank aan onze eigen zendamateurs en van de Electronica Club Zuid Hollandse Eilanden. Dank je wel ook aan iedereen voor het mee doen, het op- en afbouwen, bakken, plannen, lassen en niet kunnen slapen tijdens de nachten.

Volgend jaar weer!

Woensdag mocht Lauret samen met Julian, Delmar en Lisanne de cheque in ontvangst nemen ter waarde van € 797,25 van PLUS Trommel. Dit prachtige bedrag is alleen maar mogelijk geweest dankzij heel veel mensen die ons een mooi bedrag hebben gegund. Het geld zal ingezet voor 100% ingezet worden voor onze scouts en het scoutspel waar wij zo enthousiast over zijn.

Enorm bedankt allemaal!

Gewoon lekker met z'n allen het water op terwijl de zon vrolijk schijnt. Er lag nog een oud vlot op zolder dat ter lering en vermaak te water is gelaten en naast de Baraai mee mocht varen. De zeeverkenners hadden zojuist hun nieuwe leden verwelkomd die waren overgezwommen en genieten vanaf het water gewoon van een mooie dag op Oosterland.