De periode dat er GEEN live opkomsten of activiteiten worden georganiseerd wordt verlengd tot en met 9 februari 2021.

We volgen daarmee de scoutingrichtlijnen naar aanleiding van de persconferentie van 12 januari jl. In de strijd tegen het covid-19 virus zullen wij elkaar daarom tot die tijd niet zien bij Scouting.

2021 Zijn we al gestart met alleen de mogelijkheid tot online opkomsten en daar gaan we voorlopig mee door. Dus voorlopig ontmoet je jouw onze scoutingvrienden alleen via de chat, app, teams, in de mail of misschien even bellen? Jouw leidingteam houd je op de hoogte van plannen voor onlineopkomsten.

Zodra het kan zien we elkaar weer bij Scouting, gezellig op het fort. Pas goed op jezelf en de mensen om je heen. Blijf gezond en hopelijk tot snel.

Hellevoetsluis, 13 januari 2021

Bestuur Scouting Hellevoetsluis

Op zaterdag 2 januari kregen de zeeverkenners een schitterende thuisopdracht van hun leiding... ze mochten aan de slag met een aangeleverd bouwpakket van de hun bekende vlet. "Pimp je eigen vlet". De zeeverkenners zijn de hele dag bezig geweest met een supergaaf resultaat. Bekijk op onze facebook de vlootschouw van de prachtige zelfgemaakte vletten. Oh ja, voordat ze aan de slag mochten, moest er eerst live een ontbijtje gemaakt worden! #ikscoutthuis 2021 is van start gegaan.

De beste wensen voor een avontuurlijk, sportief, gezellig, actief scoutingjaar! We hopen iedereen in 2021 weer heel veel te zien en te spreken bij de leuke scoutingavonturen die we dit jaar weer met elkaar gaan beleven.

“Eens een scout, altijd een scout”

Op 71-jarige leeftijd is ons erelid Peter Poelhekke op donderdag 17 december 2020 geheel onverwachts komen te overlijden. Peter was van 1987 tot 2001 betrokken bij onze groep als stichtingsvoorzitter en in die functie een grote steun binnen het bestuur. Hij raakte betrokken bij onze groep toen zijn kinderen lid werden van scouting en hij zelf actief werd als welpenleiding. Voor zijn jarenlange betrokkenheid en inzet voor onze groep is Peter tot erelid van Scouting Hellevoetsluis benoemd. Hij bleef altijd belangstelling houden voor onze groep. Elk jaar kwam hij naar de eindejaarsbijeenkomsten met de vrijwilligers om sfeer te proeven en bij te praten. De laatste keer was tijdens de vrijwilligerswandeling op 12 december 2020 waar hij vol belangstelling keek naar de activiteiten van de scouts en het gebruik van de Groene Valk.

We wensen een ieder die hem gekend heeft en lief had, veel sterkte bij het verwerken van dit plotselinge en ongekende verlies.

Kader en Bestuur Scouting Hellevoetsluis

De welpen van de Voornse Trekkers Horde zouden bij de kerstopkomst gezellig kerststukjes maken. Mooi muziekje er bij, gezellige kerstverlichting en een mooi kerststukje voor thuis. Dat liep anders, want de welpen werden verrast met een pakketje bij de voordeur voor hun online kerst-opkomst. Ze mochten een heerlijk kerstgebak maken in hun eigen keuken, maar via de computer keek de leiding mee om te helpen én mee te genieten natuurlijk.

Een superleuke manier om 2020 met je scoutingvrienden af te sluiten. Fijne feestdagen en tot volgend jaar!