Sponsor ons met :

Logo Scouting Hellevoetsluis liggend

Week van de Opvoeding: Scouting en Tym doen mee!

Week van de Opvoeding: Scouting en Tym doen mee!

Van 5 t/m 11 oktober 2015 is het de Week van de Opvoeding. De Week van de Opvoeding draait om ontmoeting en uitwisseling tussen ouders, medeopvoeders, kinderen en jongeren. Daarbij staat een positieve benadering voorop. Het motto van dit jaar is ‘Geef me de vijf! 

Scouting levert een grote bijdrage aan de opvoeding en ontwikkeling van kinderen en jongeren. Iedereen die als leiding, coach of vrijwilliger betrokken is bij jeugdleden draagt daaraan bij.  

De actie

Tym en Scouting Nederland organiseren samen een wedstrijd voor iedereen die als vrijwilliger actief is en daarbij kinderen of jongeren begeleid. Dat kan zijn als sportcoach, maar ook als leiding van een Scoutinggroep. Alle sportverenigingen en Scoutinggroepen in Nederland worden uitgedaagd om mee te doen!  

Wat moet je doen?

Maak een high-five foto waarin ouders, mede-opvoeders en kinderen elkaar een high five geven. Deze high-five geven ze omdat het kind iets heeft geleerd aan de ouder en het is gelukt. Dit kan bijvoorbeeld zijn bij een ouder-kind opkomst van Scouting of bij een uitje van een voetbalteam waarbij ouders ook welkom zijn. Het belangrijkste is dat ouders op dat moment iets leren van hun kinderen, wat de kinderen op hun beurt weer hebben geleerd van hun coach of leidinggevende. Zo kunnen mede-opvoeders als coaches en leidinggevenden aan ouders laten zien wat hun bijdrage is aan de opvoeding en ontwikkeling van hun kinderen. Je foto kan je inleveren via Facebook of Twitter. Gebruik daarbij de hashtag #WvdO en tag Tym en Scouting Nederland.

Accounts Tym: Twitter: @tym_nl Facebook: www.tym.nl  

Accounts Scouting Nederland: Twitter: @scouting_nl Facebook: ScoutingNederland  

Wat kan je winnen?

Als je wint ontvang je van Tym en Scouting Nederland een fantastisch spel dat je buiten met de hele familie kunt spelen. Wat? Dat houden we nog even geheim, maar het belooft iets heel gaafs te worden!  

Wil je als Scoutinggroep meedoen?

Dat kan! Organiseer een ouder-kind opkomst op zaterdag 3 of 10 oktober waarin je de jeugdleden de kans geeft iets te leren aan hun ouders. Klik op de desbetreffende speltak voor tips over hoe je zo’n opkomst kunt vormgeven.

Beverswelpen | scouts | explorers

Lees verder op de site van Scouting Nederland

Deel dit bericht

Share on facebook