Sponsor ons met :

Logo Scouting Hellevoetsluis liggend

Ruim 6.000 scouts naar Scout-In15

Ruim 6.000 scouts naar Scout-In15

Van 18 tot en met 20 september 2015 vindt het eerste grote evenement plaats op Scoutinglandgoed Zeewolde: Scout-In15. Scout-In is het tweejaarlijks terugkerende festival voor alle vrijwilligers van Scoutinggroepen en -regio’s uit heel Nederland. Het thema van het festival is dit jaar ‘Level Up’.

Workshops

Scout-In15 vormt een weekend lang hét platform voor het uitwisselen van ideeën, ervaringen, nieuwe tips, trucs en tools om het Scoutingspel voor jeugdleden uitdagender te maken. Zo kunnen meiden en jongens zich bij Scouting optimaal ontwikkelen. Er zijn meer dan 50 workshops die de scouts kunnen volgen tijdens het weekend, variërend van conflictbemiddeling tot non-alcoholische cocktails shaken. Op deze manier krijgen de vrijwilligers de kans om hun kennis bij te spijkeren voordat zij na het weekend weer terug gaan naar hun eigen Scoutinggroep of -regio.

Entertainment

Daarnaast is Scout-In een festival waar vrijwilligers genieten van gezelligheid, muziek en entertainment. Er zijn verschillende optredens van bijvoorbeeld Friends of the Family en BZB. Ook mogen de activiteiten niet ontbreken: paintballen, een escaperoom en Te land, ter zee en in de lucht zijn slechts enkele voorbeelden van activiteiten die de scouts kunnen ondernemen.

Vrijwilligers

Het evenement wordt compleet georganiseerd door vrijwilligers. Meer dan 600 vrijwilligers zetten zich in om een mooi weekend neer te zetten. Zij zijn al anderhalf jaar bezig met de organisatie van de editie. Projectleider van Scout-In15 is Zeewoldenaar Ruben Pol (29).

Scoutinglandgoed Zeewolde

Aan de oevers van het Nuldernauw, in het Hosterwold ontwikkelt Scouting Nederland een unieke plek, midden in de natuur, waar kinderen en jongeren samen uitdagende activiteiten beleven op en rondom het water en in de natuur: Scoutinglandgoed Zeewolde! Op het 40 hectare omvattende landgoed worden mogelijkheden gecreëerd voor scouts om te kamperen en uitdagende outdooractiviteiten te organiseren. Het is dé plek in Nederland waar scouts uit binnen- en buitenland elkaar ontmoeten tijdens (inter)nationale Scoutingactiviteiten.

Lees verder op de site van Scouting Nederland

Deel dit bericht

Share on facebook