Sponsor ons met :

Logo Scouting Hellevoetsluis liggend

Gemeente Zeewolde schenkt kunstwerk aan Scoutinglandgoed Zeewolde

Gemeente Zeewolde schenkt kunstwerk aan Scoutinglandgoed Zeewolde

Tijdens Scout-In15, het tweejaarlijks terugkerende festival voor alle vrijwilligers van Scouting in Nederland, onthult burgemeester Gerrit-Jan Gorter een kunstwerk dat hij namens de gemeente Zeewolde schenkt aan Scoutinglandgoed Zeewolde. Het kunstwerk staat voor de verbinding tussen de gemeente Zeewolde en het Scoutinglandgoed.

Het kunstwerk legt een relatie tussen Scouting, het Scoutinglandgoed en haar omgeving. Door te kiezen voor een windwijzer op het kunstwerk wordt de relatie van het terrein met haar omgeving zichtbaar gemaakt. Dat het ook als rustpunt gebruikt kan worden, zorgt voor meerwaarde.  

Zeewolde ligt onder het zeeniveau. Dit is ten opzichte van andere Scoutingkampeerterreinen in de rest van de wereld een uniek gegeven. Het stalen object laat de scout en voorbijganger voelen hoe laag de grond ligt ten opzichte van NAP door een aangebrachte markering van het vroegere zeeniveau. Met de wegwijzer op het kunstwerk worden belangrijke (Scouting)plaatsen aangeduid. De pijl naar het noorden wijst natuurlijk naar het dorp Zeewolde.  

Het ontwerp van het kunstwerk op Scoutinglandgoed Zeewolde is van scout en architect Hertine Kars: ‘Gezocht is naar een object dat een blijvende herinnering kan zijn aan de realisatie van het Scoutinglandgoed, maar die ook het unieke karakter van het terrein in de polder verbeeldt.’  

Gemeente Zeewolde

De gemeente Zeewolde is trots dat het Scoutinglandgoed nu in Zeewolde wordt gerealiseerd. Door het schenken van het kunstwerk benadrukken zij dit: ‘Ik ben er trots op dat Zeewolde vanaf 2015 het middelpunt van Scouting in Nederland zal zijn. De grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland past goed bij ons jonge dorp. Het kunstwerk op Scoutinglandgoed Zeewolde maakt onze verbondenheid met Scouting Nederland zichtbaar. We hopen dat alle scouts die nu en in de toekomst op het landgoed komen, als ze dit kunstwerk op de website van Scouting of ergens anders zien, met mooie herinneringen terugdenken aan hun tijd in Zeewolde’, aldus Gerrit-Jan Gorter, burgemeester van Zeewolde.  

Scoutinglandgoed Zeewolde

Aan de oevers van het Nuldernauw, in het Horsterwold, ontwikkelt Scouting Nederland een unieke plek, midden in de natuur, waar kinderen en jongeren samen uitdagende activiteiten beleven op en rondom het water en in de natuur: Scoutinglandgoed Zeewolde! Zo krijgen scouts de kans om zich persoonlijk te ontwikkelen. Op het 40 hectare omvattende landgoed zijn mogelijkheden gecreëerd voor scouts om te kamperen en uitdagende outdooractiviteiten te organiseren. Het is dé plek in Nederland waar scouts uit binnen- en buitenland elkaar ontmoeten tijdens (inter)nationale Scoutingactiviteiten. 

Lees verder op de site van Scouting Nederland

Deel dit bericht

Share on facebook