Bij Scouting zijn de leden ingedeeld bij leeftijdsgenoten in zogeheten speltakken. Deze zijn bij Scouting Hellevoetsluis allemaal gemengd, jongens en meisjes, met uitzondering van de welpen van de Shanti Horde, daar zitten alleen meisjes. De indeling bij de jongste speltakken is op basis van in welke groep van de basisschool het kind zit. We hanteren een minimum leeftijd van 10 jaar om naar de scouts te kunnen. Daarna gaat het meer op leeftijd en is het afhankelijk van welke speltak gekozen wordt. Hieronder staan de speltakken. Klik op de speltak voor meer informatie.

Bevers algemeen groep 2 & 3
Welpen - Rimboe Horde algemeen groep 4, 5 & 6
Welpen - Shanti Horde algemeen groep 4, 5 & 6 (meisjes)
Welpen - Voornse Trekkers Horde algemeen groep 4, 5 & 6