Sponsor ons met :

Logo Scouting Hellevoetsluis liggend

Moord in Wakkerdam

Het kampvuur smeulde nog na. Het zonnetje scheen, de vogeltjes floten en op wat gesnurk na, heerste er stilte op het kampterrein. Totdat dit vredevolle begin van de ochtend ruw werd verstoord door een harde schreeuw: ‘Moord! Er is iemand vermoord!’.

{gallery}10explorerkamp{/gallery}

Met een ruk werden de explorers wakker. Wie zou er dood zijn? In hun pyjama’s en met slaperige hoofden rolden zij hun tentjes uit, gezamenlijk opzoek naar het in het bos verstopte lijk. De wolvenjacht werd geopend…

Hoewel de explorers zich op zaterdag 3 juli, met de bagage op de fiets gebonden, vanuit Putte richting Antwerpen begaven waren de explorers deze kampweek niet enkel explorers, maar ook burgers van de fictieve wereld van Wakkerdam. Onder hen bevonden zich echter niet alleen normale burgers, maar ook een heks, een ziener, een aristocraat en zelfs een drietal sluwe wolven! Elke nacht gingen de wolven op ‘jacht’ in Wakkerdam en elke ochtend of avond mochten de burgers, in een poging om die vervelende wolven uit te roeien,  een ‘verdachte’ voor het gerecht slepen. Het gehele kamp werd er gespeeld met het thema ‘De weerwolven van Wakkerdam’(naar het gelijknamige kaartspel) en moesten er opdrachten worden gedaan om ‘Tika de Toverteef-punten’ te behalen. In ruil voor deze punten kon het volk antwoorden krijgen op vragen die verwezen naar de ware identiteit van de wolven.   

De wolvenjacht was echter niet de enige activiteit van de explorers! Na twee dagen in een scoutel (een hostel voor scouts) in Antwerpen te hebben doorgebracht, waar ze o.a. een ‘sms-quiz-tocht’ deden en flink hebben geshopt, fietsten ze door naar het volgende kampterrein in Heerentals. Vanuit dit, in het bos gelegen, kampterrein ondernamen zij vele leuke activiteiten. Een dagje naar het pretpark Bobbejaanland, ‘Nederland- Urugay’ kijken in de kroeg en vanwege het warme weer werden er ook twee dagen in het zwembad doorgebracht. Een lekkere verfrissing, en zoals de foto’s zullen bewijzen werd er ook aan team- en bodybuilding gedaan! Verder werden er broodjes gebakken bij het kampvuur, lampenroof en andere spelletjes gedaan en uiteraard was er ook de jaarlijkse doop, die de ‘nieuwelingen’ tot echte explorers maakte. De allerlaatste avond werd het kampthema afgerond. Helaas beschuldigde het volk de verkeerde burgers en werd Wakkerdam belaagd door de wolven die overwonnen.    

Al met al was het een geweldige kampweek en wij willen onze altijd leuke begeleiding (Jan,Bert & Ivo), maar zeker ook onszelf bedanken voor alle gezelligheid die we elkaar hebben gebracht! J Tot na de zomervakantie!

 

Deel dit bericht

Share on facebook