Sponsor ons met :

Logo Scouting Hellevoetsluis liggend

Scouting Hellevoetsluis heeft hart voor sport!

 

Scouting Hellevoetsluis doet dit jaar mee aan "hart voor sport". In het schooljaar 2011-2012 doen elf basisscholen (groep (6) 7 en 8) mee aan het sport- en gezondheidsproject ‘Kies voor hart en sport’. Dit betekent dat er ongeveer 600 basisschoolkinderen in de leeftijd van 10 tot en met 12 jaar zich bewust worden dat sporten leuk is en dat er een sport is die bij ze past.
Sportteam PUSH organiseert het project samen met het primair onderwijs, sportaanbieders, Scouting Hellevoetsluis en gemeente Hellevoetsluis.

Sporten en bewegen is niet alleen hartstikke leuk om te doen, maar ook gezond voor je lijf en goed voor je hart. Dat is het motto van ‘Kies voor Hart en Sport’. Het is een manier om de aandacht voor gezondheid én de voordelen van sporten in één project te integreren.

Het project bestaat uit drie lesmodules met kant en klare leerlingenkaarten, waarmee de kinderen op school aan de slag gaan. De lesmodules hebben enerzijds betrekking op theoretische aspecten zoals: wat is gezond eten en waarom is sporten goed voor je. Anderzijds wordt er een vertaalslag gemaakt naar de praktijk. In de gymzaal op school worden verschillende sportlessen gegeven. Daarna hebben de kinderen de mogelijkheid om voor een sportkennismakingscursus bij één van de sportaanbieders in de buurt te kiezen. Scouting Hellevoetsluis heeft een speciale Scout cursus ontwikkeld na vijf weken weet je meer van allerlei uitdagende en avontuurlijke activiteiten die je bij Scouting kunt doen. Na afloop kunnen de kinderen weloverwogen beslissen of de gekozen tak van sport iets voor ze is. En een bewuste keuze – zo is bekend – houd je makkelijker vol!

Op de deelnemende basisscholen heeft ‘Rik’ in week 2 van 2012 de kick off voor het jeugdgezondheid- en sportproject ‘Kies voor Hart en Sport’ gegeven. Rik staat symbool voor het project. Leerlingen uit groep 7 kregen bezoek van ‘Rik’ die op een leuke manier de bedoeling van het project uitlegde en de leerlingen en de groepsleerkracht enthousiast maakte om aan de slag te gaan met het project. De scholen gaan in week 2 en 3 van 2012 starten met de eerste lesmodule.

Wanneer je dit leest en je school doet mee, vergeet dan niet om je (je kind) op te geven voor een sportkennismakingscursus. Binnenkort ontvang je op school een cursusboekje met cursussen waaruit je kunt kiezen.

Deelnemende scholen zijn: OBS de Houthoeffe, RKBS de Hendrik Boorgaard Sportlaan, RKBS de Hendrik Boogaard Rode Kruislaan, PCBS de Regenboog, dependance PCBS de Regenboog, OBS de Brandaris, OBS de Wateringe, OBS de Montessorischool, OBS de Kring, OBS het Palet Nieuwenhoorn en OBS de Tweemaster.

Sportaanbieders die een sportcursus voor de kinderen gaan verzorgen zijn: taekwondo- en hapkido vereniging Yu-Sin-Kwon (hapkido en taekwondo), sportinstituut Kimé (Budosport en Thaiboksen/boksen), Dansacademie Ri-Jo (Dans / Zumbatomic), tennisvereniging de Kooistee, volleybalvereniging Ibis, Hellevoetse Reddingsbrigade (Zwemmend Redden), Wu Dang School (Wushu / Kung Fu kids), honk- en softbalvereniging Hellevoet Athletics, Yvonne’s Lifestyle Centre (Kick-it en Streetdance/Zumba), Scouting Hellevoetsluis (Scouts Cursus), hockeyclub Voorne, gymnastiekvereniging KDO-Sport.

Wil je meer weten over "hart voor sport" en Scouting Hellevoetsluis? Stuur dan even een mailtje naar info@scoutinghellevoetsluis.nl. Ook kinderen van niet deelnemende scholen kunnen meedoen op basis van beschikbaarheid van plaatsen.

 

Deel dit bericht

Share on facebook