Sponsor ons met :

Scouts

Wat is een scout?

Een scout is tussen de 11 en 15 jaar en heeft zin in actie! De focus ligt op het bewust ontwikkelen van hun scoutingkennis en -vaardigheden. Een scout werkt samen en helpt elkaar als er problemen zijn. Ze leren een ander te respecteren.

 

Geen thema meer

Na de wereld van Hotsjietonia en het Jungleboek hebben scouts geen thema meer nodig om te begrijpen waar Scouting voor staat: uitdaging, samen, outdoor en respect voor jezelf, elkaar en de natuur. Bij Scouting Hellevoetsluis kiezen scouts wel wat ze leuk vinden en/of goed in zijn, namelijk voor land, lucht, water of alle drie.

 

Doorlopende leerlijn

De scouts leren (een deel van) een opkomst organiseren en worden op deze manier alweer meer zelfstandig en zien wat het betekent verantwoording te krijgen. Ze worden gestimuleerd om door te groeien en leiding te geven aan een klein groepje van scouts. Bij luchtverkenners heet dat bijvoorbeeld de piloot en zijn/haar bemanning en bij de zeeverkenners de boots en zijn/haar bak.

Daarnaast leren ze ook nu weer meer vaardigheden in hun specialiteit. Landverkenners zijn meesters in het maken van vuur en pionieren, luchtverkenners zijn weer handig met dingen de lucht in te krijgen én houden, zeeverkenners kunnen hun CWO zeildiploma halen en amfibieën specialiseren zich in alle drie de vaardigheiden, land, lucht en water.

 

Wat doet een scout?

Elke zaterdag is er een opkomst, waarbij ze niet allemaal dezelfde tijden meer aanhouden. Elk leidingteam van de scoutsspeltakken bepaalt hoe ze dat willen doen. Er zijn ook meer activiteiten buiten de normale opkomsten op zaterdag.

Voor de regio hebben ze de RSW (Regionale Scouting Wedstrijden), RZW (Roei, Zeil en Wrik wedstrijden) en 12-uurs zeilwedstrijd voor de waterscouts.

Daarnaast zijn er binnen Scouting Hellevoetsluis nog verschillende activiteiten waar ze heel actief aan mee doen. Maar ook gaan de afzonderlijke scoutspeltakken regelmatig zelf op pad voor een leuke activiteit, zoals de luchtverkenners die naar de Luchtmachtdagen gaan.

Maar het absolute hoogtepunt is … het kamp. Noteer het maar alvast in de agenda: de eerste week van de zomervakantie gaan ze op kamp. Elk jaar worden leuke kampterreinen opgezocht waar voor een week de tenten worden opgezet en de scouts gaan leven vanuit hun tent. Vaak met een kampthema maar in ieder geval met een vol en uitdagend programma.

 

Nieuwsgierig geworden?

Kom dan op een zaterdag maar eens kijken! We leiden je graag rond langs de verschillende speltakken. Kijk alleen even in de agenda waar je ons die zaterdag kunt vinden, want we zitten niet alleen in Fort Haerlem. 

Aanmelden of geïnteresseerd? Kom kijken en doe mee!

 

Deel dit bericht

Share on facebook

Scouts

Deel dit bericht

Share on facebook